ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ben jij in staat om logo's van bekende bedrijven uit hoofd na te tekenen?

Logo's van bekende bedrijven…: hoe goed ken je ze?
door Tsenne Kikke - maandag 9 oktober 2017 21:31

Bedrijven spenderen miljoenen om een piepkleine ruimte in ons brein te kunnen verkrijgen waardoor we onmiddellijk hun namen via logo's zouden kunnen herkennen. Maar, is dat geld wel goed besteed? Wat denk jij daarvan? Test het eens voor jezelf uit!

Signs.com, bijvoorbeeld, deed daarrond een fascinerend experiment. Aan 156 Amerikanen tussen de 20 en de 70 jaar oud vroeg men om een tiental bekende logo's zo nauwkeurig mogelijk na te tekenen. Maar wel zonder hulp van het internet. Uit hun hoofd dus - en, tekenen: niet woordelijk omschrijven.

Het zou net hetzelfde zijn als aan jou te vragen om de logo's van McDonald's, Philips, Unicef, ING, Efteling, YouTube, Apple, KLM, Sony, Ikea, en Lego, uit het hoofd op een stuk papier uit te tekenen.

Maar, nu we het daarover hebben: probeer het eens..., vooraleer verder te lezen. Gewoon voor de lol. En, indien je geen kleurpotloden bij de hand hebt, kan je via gebruikmaking van pijltjes de kleuren aanduiden.

Geheel onderaan vind je de afbeeldingen waarmee je jouw geleverde tekenprestaties kunt vergelijken.

.... (Nu ben je aan het tekenen)

....

En, opdracht vervuld? Of, wenste je er geen tijd aan te besteden?...

Wat dat experiment betrof... Het meest verrassende van de resultaten was hoezeer de afbeeldingen van die logo's van persoon tot persoon verschilden. Misschien was dit bij jou het volgende ook het geval: meestal waren de kleuren juist, hetgeen aangaf hoe belangrijk kleurcombinaties zijn. Hoogstwaarschijnlijk omdat ze op het emotionele van de mens inspelen. Hieronder vind je er enkele voorbeelden van...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht