ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Orkaan Irma liet stranden zonder water achter

Orkanen richten niet enkel en alleen veel schade aan, maar zuigen ook water in zich op.
door Tsenne Kikke - maandag 11 september 2017 18:53

Tijdens de opmetingen van welke schade orkaan Irma had aangericht, waren alle bewoners rond de baai van Tampa verbijsterd toen ze zagen dat de monsterlijke storm hun nabijgelegen strand zonder water had achtergelaten. Ook op Long Island in de Bahama's gebeurde net hetzelfde.

Verschillende video's daarvan kan men op het internet terugvinden. Het verbazingwekkende beeldmateriaal toont - daar waar oceaanwater ooit het gebied had bedekt - droog land, voor zover het oog kan reiken.

Meteorologen zeiden dat het bizarre effect door de enorme orkaan werd veroorzaakt, die delen van de oceaan in zich opzoog, en dat winden het overblijvende water naar zee hadden gestuwd, waardoor alleen het droge land achterbleef.

Gelukkig zou de dystopische scène niet al te lang moeten duren, aangezien wetenschappers verwachten dat het strand de komende dagen het verdwenen water langzamerhand zal herwinnen.

Maar, ondertussen heeft Irma zichzelf opnieuw gevoed, om dan elders al dat water ergens op Aarde te laten neerkomen. Enerzijds, een akelig vooruitzicht voor de ontvangers ervan, maar anderzijds is het - uit de enorme scala van natuurfenomeen - een knap staaltje werk van Moeder Natuur...

Nota: de afbeeldingen werden in december 2017 verwijderd, omdat ze teveel ruimte in beslag namen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht