ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wie is de allersterkste op onze planeet Aarde?

Het gaat hier tussen, bijvoorbeeld, de mier en de anaconda, en zo meer. Welk dier is het sterkst?
door Tsenne Kikke - donderdag 17 oktober 2013 2:21

Wie is volgens jou de allersterkste?... De anaconda? De tijger? De gorilla? De beer? De mier? De os? De neushoornkever? De Afrikaanse olifant? De mossel? Of, de arend?

Met de allersterkste wordt natuurlijk niet bedoeld dat een mossel het tegen een olifant zal opnemen en winnnen, maar je moet rekening houden met zowel grootte en gewicht. Anders gezegd: het gaat hier om relativiteit en verhoudingen.

Bijvoorbeeld: een vliegtuig kan bijvoorbeeld 43 ton met zich meedragen, maar dit is slechts 2/3de van zijn eigen gewicht. In verhouding kan de arend in volle vlucht tot viermaal zijn eigen gewicht tussen zijn klauwen vervoeren, enzovoorts.

Moest de mens dus in staat zijn om 4x zijn eigen gewicht rond te dragen dan zou 280 kg een makkie zijn.

Een ander voorbeeld is de sprong van de vlo vergelijken met die van een mens... Moest een mens, verhoudingsgewijze, even hoog als de vlo kunnen springen dan zouden we over een wolkenkrabber van 350m hoog geraken. Maar de vlo is er niet bij, omdat het nu over de allersterkste gaat.

Maak allereerst jouw Top-10 op, bekijk dan het filmpje en sla de advertenties maar gerust over.

Indien het filmpje verdwijnt... ga naar Youtube en tik in: Top 10 Strongest Animals | Earth Unplugged. En ja, de winnaar werd hierboven niet afgebeeld..., maar nummer 2 wel. :-) Dus: indien je die uitkoos, was je er heel dicht bij.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht