ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welkom op onze rubriek: Spiritualia 'Nieuwsberichten' !

Spiritualia is een verlengstuk van DIMschool dat zich richt tot allen die een beetje interesse vertonen met betrekking tot zelfkennis, zelfgroei en zelfontwikkeling.
door DIMschool vzw - dinsdag 15 mei 2007 19:25

Dagdagelijks worden we overspoeld met nieuwsberichten. Wat wil je, als je omringd bent met 7 miljard andere aardbewoners? En, te midden van zo'n groot aantal mensen gebeurt er wel eens iets... Het kan niet anders.

Het nieuws dat we op deze website brengen, is tweedehands. Wijzelf hebben geen verslaggevers, noch fotografen op de baan. Op dit ogenblik hebben we zelfs een gebrek aan ijverige medewerkers. Maar die komen wel, met-ter-tijd.Graag wensen we onszelf van anderen te onderscheiden. Niet, omdat we anders willen doen - wél, omdat we anders 'zijn'. En, we mikken dan ook op mensen van hetzelfde niveau; op mensen, die anders 'zijn' of 'willen zijn' - want, wat je nog niet 'bent, kun je worden. Zolang je maar blijft luisteren naar de stem van jouw geweten, en niet naar die van je Ego. Om deze reden werken we als een eclecticus, en trachten we iets meer diepgang te brengen in hetgeen we aan jou afleveren.

Ondanks het feit dat we met onze activiteiten in de jaren '90 begonnen zijn, is deze website gloednieuw. Het is dus nog een beetje aftasten. 'Wie zullen onze bezoekers zijn?', en 'Hoe kunnen we beantwoorden aan hun vraag?', zijn op dit moment onze voornaamste uitgangspunten. Daarom zijn jouw persoonlijke reacties belangrijk: zowel in de afdeling Nieuwsberichten als in ons Forum. Laat dus aan iedereen weten dat je bestaat - vermijd reclame a.u.b. - en, dat je bovendien een eigen mening hebt. Met andere woorden: schrijf jouw ideeën en opinies uit!

De meeste van onze nieuwsberichten zijn en blijven 'actueel', zelfs als je ze binnen een jaar of zo leest. Sommige onder hen verruimen ons denken, anderen zullen je fascineren, weer anderen kunnen choqueren, een gevoel van afgrijzen, walging zelfs, oproepen; nog anderen zullen je ontdooien of een gevoel van liefde doen ontluiken, medeleven losmaken, je ontroeren, ongeloofwaardig overkomen, je doen nadenken, of ze zullen jou in het geheel niet aanspreken. Welk gevoel elk nieuwsberichtje op een bepaald moment ook in jezelf oproept - weet, dat gevoelens komen en gaan en dat het innerlijke der dingen - al datgene dat achter de vorm verscholen is - meestal belangrijker is dan de uiterlijke vorm. We leven nu eenmaal in een stoffelijke wereld, waar de verschijnselen eveneens stoffelijk zijn, en waarvan we de inhoud niet altijd kunnen waarnemen. Toch niet met ons blote oog.

Toen ik nog een kleine dreumes was, en de televisie nog maar pas zijn intrede had gedaan, moesten de volwassenen zich tevreden stellen met het plaatselijke nieuws. Een moord bijvoorbeeld, hield mensen dagen, weken, zelfs maandenlang bezig. Vandaag de dag worden we met zoveel dingen overspoeld, dat een aanslag waarbij honderden doden vallen, ons nog amper raakt. Met andere woorden: over de jaren is de mens immuun geworden. Anderzijds is deze vorm van zelfbescherming niets negatiefs, en doen we er goed aan 'om voor ons eigen deurtje te kuisen'.

Bovendien zijn we spiegels voor en van elkaar... Elke mens, vooral de evenwichtige mens, draagt zowel de plusjes als de minnetjes in zichzelf mee. Anders zou hij niet 'evenwichtig' zijn. Een teveel aan yin, of een teveel aan yang is niet altijd heilzaam.

Hiermede bedoel ik dan ook - dat, als we een vinger naar iemand wijzen we tenminste drie vingers richten naar onszelf. Anders uitgedrukt: soms zien we de splinters, maar niet altijd de balken. Daarom roepen sommige nieuwsberichten iets in ons wakker. Kijk naar die gedachten en gevoelens, die zomaar - als uit het niet - je lichaam, je voertuig, overvallen en je doen reageren, automatisch - en dan hebben wij een stukje van ons doel bereikt, namelijk: je doen inzien dat je een lichaam hebt, waarin alles 'zomaar gebeurt', maar dat je in wezen dat lichaam helemaal niet bent. En daarmee plaatsen we jou misschien op het begin van de Weg naar Zelfkennis: op Jouw Weg.

Nogmaals: welkom op deze website van DIMschool, de afkorting van 'School voor Ontwikkeling van de Innerlijke Mens'.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht