ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

COCD Foundation richt Workshops in!

DIMschool vzw Auteur
DIMschool vzw

Geplaatst op
maandag 14 mei 2007 14:24

Op aanstaande vrijdag 25 mei 2007 zijn we uitgenodigd bij COCD vzw (Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken) om een workshop te verzorgen aangaande het onderwerp 'Het Veld', of het 'nulpuntenregieveld'. We beginnen om 9u15 en eindigen omstreeks 12u30. Adres van bijeenkomst: Landgoed Huize Bergen, Glorieuxlaan 1, Vught (NL).

Op dezelfde dag grijpen er nog andere en even boeiende workshops plaats, zoals:
1. René Hartman : Trendwatching met GPS
2. Cyriel Kortleven : TIME TO NOW, Hoe beleef jij je tijd?
3. Marcel van Helmond : Maak kennis met de Brainstormversneller®
4. Ramon Vullings : Voorzichtigheidsreductie!
5. Carl Goedgebuur : Workshop Metaforio

Iets meer over het thema 'Nulpuntenergieveld'... Een van de grote paradigma's van de 20ste eeuw, die voortkomt uit het Descartiaans en Newtoniaans denken is, dat alles is gescheiden, en dat dode materie en/of levende wezens slechts in contact komen via de nu gedefinieerde zintuigen en fysische wetten. Sinds de theorieën rond kwantumfysica (non-localiteitsprincipe, onzekerheidsprincipe van Heisenberg) nu ook wetenschappelijk bewezen zijn voor 'het grote', dringt zich een voor het Westen hernieuwd soort denken op: namelijk dat alles is verbonden, op tal van manieren. In deze workshop verkennen we de gevolgen van deze visie op: creativiteit, functioneren van de hersenen, communicatie, organisaties, managen, et cetera en dit met behulp van het nulpuntenergieveld.

Het 'nulpuntenergieveld', in het Engels 'Zero Point Field', afgekort 'ZPF', wordt door fysici ook wel 'het vacuüm' genoemd. Het absolute temperatuurnulpunt - de laagst mogelijke energietoestand waarbij alle materie is verdwenen, zodat er geacht wordt niets te zijn overgebleven dat zou kunnen bewegen, is de nulpuntenergie de hoeveelheid energie met het laagst mogelijke energieniveau.

Het absolute nulpunt van temperatuur is -273,15°C. Dichter bij het nulpunt kan de beweging van de subatomaire wereld niet komen, want dan zou er geen beweging meer zijn, eerder een soort van starre bevrorenheid, en dit is onmogelijk in de wereld van subatomaire deeltjes. Het onzekerheidsprincipe zegt dat er echter altijd nog een bepaalde hoeveelheid bewegingsresidu over zal zijn als gevolg van de uitwisseling van virtuele deeltjes. Met andere woorden: geen enkel subatomair kan ooit tot volledige rust worden gebracht omdat het altijd een bewegingsresidu bezit en te allen tijde door andere deeltjes in zijn omgeving kan worden beïnvloed. Deeltjes kunnen dus niet los worden gezien van de lege ruimte eromheen.

Dit heeft dan ook tot gevolg dat elk deeltje deel uitmaakt van een veel groter geheel en er ook permanent door beïnvloed wordt. Zo boven, zo beneden... Microkosmos is gelijk aan macrokosmos. Wat zich in het grofstoffelijke afspeelt, gebeurt ook in de atomaire en subatomaire wereld. Het bestaan van het nulpuntenergieveld zou ook kunnen inhouden dat alle materie in het universum door middel van voor onze zintuigen onzichtbare golven met alle andere materie verbonden is. In het kort: deze nieuwe theorie toont aan dat alles is verbonden en in een staat van evenwicht verkeert met de rest van de kosmos. Daarbij valt op te merken dat de eigenlijke oorzaak van de stabiliteit van het universum de uitwisseling van energie is.

Deze Workshop geeft ons een idee hoe wij met dit nulpuntenergieveld in ons dagdagelijkse leven kunnen omspringen, en dit ondanks het feit dat alles zich afspeelt in de subatomaire wereld.

Nota: Afbeeldingen én talrijke artikelen uit 2007 werden in januari 2020 verwijderd, omdat ze verouderd waren en teveel schijfruimte in beslag namen...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht