ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sigourney Weaver kan niet aan de aliens ontsnappen

Een introductie tot de kortfilm 'Rakka'.
door Angelus - donderdag 15 juni 2017 23:44

Neill Blomkamp, de regisseur van 'District 9', creëerde een knap stukje filmwerk in een experimentele kortfilm 'Rakka' genaamd. In het 22-minutenlang durend filmpje zul je Sigourney Weaver herkennen.

'Rakka' is het verhaal dat zich in het jaar 2020 afspeelt, en handelt over een totaal gebroken mensheid als gevolg van een invasie van een technologisch superieure soort van buitenaardse wezens. Het zijn met haat doordrongen hagedisachtige aliens waartegen slag wordt geleverd.

Niet iedereen - want, de meeste mensen werden gevangen genomen en als slaaf ergens tewerkgesteld, of gedood. Ook hebben de buitenaardse wezens wijzigingen aan de gehele atmosfeer aangebracht. Niet enkel en alleen opdat zijzelf beter zouden kunnen ademen, maar ook om mensen beter te kunnen beïnvloeden. Een klein gedeelte van de mensheid is er bestand tegen en gaat dan ook een gevecht met de 'Klum' (als 'kloem' uitgesproken) aan.

De Klum zijn op zichzelf niet al te intelligent, maar worden door een veel intelligentere buitenaardse soort bestuurd. De Klum aanschouwen hen als goden. Die soort is in het filmpje nog niet te zien. Of, toch wel, maar dan wel zeer vaag. Vooral nadat een soldaat, wiens wagen werd opgeblazen, iets engelachtigs in de lucht ziet zweven...

Ook maak je kennis met Amir, een ontsnapte gevangene. Aan hem is duidelijk te zien hoe de Klum op hem hebben geëxperimenteerd. Maar, dankzij hem kan men zien hoe de Klum onze aardse wereld aanschouwen, en zo meer.

Echt iets voor de liefhebbers van sciencefiction! Doch, om eerlijk te zijn, weet de regisseur op dit moment nog niet waar het gehele verhaal naartoe zal gaan. En nog eerlijker is de toegeving dat de regisseur van het grote publiek financiële hulp verwacht. Tevens hoeft het niet over een film van 180 minuten te gaan, omdat korte episodes van 20 minuten lang zouden kunnen volstaan. Iets episodisch dus, dat over maanden of jaren kan worden verspreid.

Eigenlijk zou je dit kortfilmpje op het grote witte doek moeten kunnen bekijken - maar, indien je het YouTube-filmpje op jouw volledige scherm aanschouwt, heb je er toch een klein beetje aan.

Wat je hieronder te zien krijgt, is deel 1, en deel 2 is momenteel in de maak. Je kunt het gratis bekijken - en, voor de mogelijke sponsors...: aankopen, of een kleine donatie schenken via deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht