ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

“Ik ben een dief en een loser" werd op het voorhoofd van een tiener getatoeëerd

Een tiener was tijdelijk vermist nadat een tatoeëerder een vernederende boodschap op zijn hoofd had geschreven.
door Angelus - woensdag 14 juni 2017 4:33

Volgens een tatoeëerder was een tiener van plan om een fiets te stelen. Woedend bond hij de jongen vast en nam hij hem mee naar zijn tattooshop in het centrum van São Bernardo do Campo, in São Paulo. Daar besloot hij als wraak om voor eeuwig een tekst op zijn voorhoofd te zetten.

De tiener, die duidelijk versuft was en mogelijk dronken of stoned was, moest lijdzaam toekijken hoe de Braziliaanse tatoeëerder zijn materiaal uitpakte. Eén van zijn vrienden haalde zijn camera boven en filmde al lachend hoe de jongen zijn pijnlijke lot moest ondergaan.

Op het filmpje is te zien hoe de jongeman doodsbang op een stoel zat, terwijl de tatoeëerder en de cameraman al lachend en smalend riepen: “Dat gaat pijn doen!”. Daarna besloten ze hem voor eeuwig met een vernederend opschrift te straffen. Die luidde: “Eu sou ladrão e vacilão” - “Ik ben een dief en een loser". Van zodra de man ermee klaar was, vroegen ze hem op een sarcastische manier of hij het mooi vond.

De 27-jarige tatoeëerder Wesley Maycon Carvalho dos Reis en de 29-jarige cameraman Ronildo Moreira de Araujo werden zaterdag oor de Braziliaanse politie gearresteerd. Zij zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor foltering.

De beelden werden vrijdag gemaakt, doch gingen pas een dag later viraal. Met die beelden stapte zijn familie naar de politie - want, de tiener was sinds vrijdagavond nergens meer gezien. Zowel Wesley als Araujo beweerden dat ze de jongen dezelfde avond nog lieten gaan, maar dat ze geen flauw idee hadden waar hij naartoe was getrokken. Ondertussen is hij wel terecht, maar loopt met zelfmoordgedachten rond.

De jongeman beweerde dat hij niet van plan was die fiets te stelen, maar er wel over viel omdat hij dronken was. Indien je geen Portugees verstaat, zal je niets van onderstaand filmpje begrijpen, maar daarin kan je zien dat de tiener inmiddels zijn haar heeft laten afknippen. Ook zegt hij dat onder niemands ogen durft te komen, en dat hij zou willen sterven.

Ondertussen wordt er aan crowfunding gedaan. De campagne heeft als doel genoeg geld te verzamelen om zowel de tatoeage te laten verwijderen, om de jongen voor zijn drugsverslaving te laten behandelen, en om de kosten van de rechtszaak te kunnen dekken. Het gaat om een bedrag van 15.000 Braziliaanse Reaal, zijnde: iets van een 4.000 euro. Zijn familieleden hebben reeds de advocaat Leonardo Rodrigues aangesproken om de zaak in een rechtbank voor te laten komen - want, ondertussen werd al bijna 50.000 Reaal bijeengesprokkeld.

Toch zijn de commentaren heel verschillend van elkaar. Velen vinden dat hij die lijfstraf écht verdiende, terwijl anderen geloof hechtten aan zijn verhaal, en hij dus vals werd beschuldigd. Zelfs indien hij die fiets wilde stelen en ermee viel, beweert het merendeel dat een arrestatie en een eventuele veroordeling een persoon nog de kans geeft zijn leven te beteren, daar waar een tatoeage kan worden aanzien als een levenslange straf.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht