ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ben je van plan om aan stierenrennen deel te nemen?

Vooral bij stierenrennen kom je tot het besef dat oorzaken gevolgen hebben.
door Angelus - woensdag 14 juni 2017 17:04

Net als in Pamplona tijdens de Sanferminesfeesten worden in Portugal de stieren door de straten gejaagd waarbij waaghalzen hen uitdagen. Van zodra de dingen ietwat verkeerd beginnen af te lopen, zullen anderen er alles aan proberen te doen om het dier af te leiden.

Zo is het Portugese eiland Terceira gekend omwille van zijn befaamde 'Tourada à corda'. Vertaald betekent het: 'Stierenvechten aan de koord'. Het gaat om een ongebruikelijke vorm van stierenrennen, waarbij de stier wordt vastgebonden aan een lang touw, en daarna opgehitst wordt door de eilandbewoners. Deze vorm van volksvermaak grijpt aldaar elk jaar tussen 1 mei en 15 oktober plaats.

Volgens mij heb je veel meer aan filmpjes bekijken dan door er daadwerkelijk aan deel te nemen, tenzij je eveneens een waaghals, of een roekeloze toerist bent.

In het eerste filmpje, bijvoorbeeld, zie je hoe een nietsvermoedende man op een rustige manier langs de kant met zijn tablet stond te filmen..., totdat de stier hem in het oog kreeg, met alle nare gevolgen van dien. Wanneer het slachtoffer roerloos op de grond lag, hield de kolos het voor bekeken, omdat hij door een andere deelnemer doelbewust werd uitgedaagd.

Enerzijds zijn onderstaande beelden niet voor gevoelige kijkers bestemd, maar anderzijds ben je als mogelijke toerist reeds op voorhand verwittigd. En, voor een stier is een verwittigd man er meerdere waard.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht