ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Religie: Kinderen mogen niet bang gemaakt worden van God

Indien het bewustzijnsniveau van de mensheid niet wordt verhoogd, zal geschiedenis zich blijven herhalen.
door Angelus - dinsdag 16 mei 2017 16:50

In de jaren '50-'60 van vorige eeuw werden we in onze gewesten als kind aan een godheid voorgesteld, die ons met een bestraffende vinger naar Vagevuur, Hel en andere vormen van Verdoemenis verwees. Het was een tijd dat Zwarte Piet stoute kindjes in jutten zakken stak, en meenam. Gelukkiglijk is de tijd passé, maar nu, 70 jaar later, worden moslimkinderen met gelijkaardige zaken geconfronteerd. Alsof geschiedenis zich alsmaar blijft herhalen...

"Tienduizenden moslimkinderen zijn bang om te leven," beweerde jihadexpert Montasser AlDe’emeh vorige week in 'Knack'. Ze denken dat Allah hen zal straffen. Belgische moslimjongeren krijgen verhalen te horen waar ze nachtmerries van krijgen. "Zo was er bijvoorbeeld een jongen die sprak over een engel die zijn schedel met een hamer zal bewerken, of was er een andere die het had over hoe zijn beenderen in het graf zullen verpulverd worden."

In een reportage van 'Terzake' was op woensdagavond van vorige week onder meer te horen dat kinderen geconfronteerd worden met een gruwelijke vorm van de islam, en dat sommigen geloven dat ze na hun dood zullen gemarteld worden in hun graf.

Opgeklopte verhalen

Mohamed Achaibi, ondervoorzitter van de Moslimexecutieve, reageerde achteraf in 'Terzake' op de bewuste reportage. "Het kan niet dat kinderen bang worden gemaakt voor het hiernamaals, bang worden gemaakt voor God. God is de barmhartige god: dat is in de drie monotheïstische godsdiensten het geval. Het is niet aan islamleerkrachten en ook niet aan imams om kinderen bang te maken. We moeten in onze klassen vrede verspreiden."

Achaibi erkende dat dergelijke verhalen de ronde doen. "Ze kaderen in een bepaald volksgeloof, in een bepaalde retoriek. Maar dat is niet de retoriek die we via de islamleerkrachten aan de kinderen willen overbrengen."

Hij vond dat de verhalen ook niet overroepen moeten worden. "Volgens onze inspecteurs wordt de zaak rond de verhalen opgeklopt," aldus Achaibi, die er op wees, dat kinderen ook langs andere kanalen kunnen geconfronteerd worden met dergelijke verhalen. "Als Moslimexecutieve hebben wij geen controle over de Koranscholen..."

Bron: De Standaard

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht