ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tracey Maris werd met een totaal andere vorm van website geconfronteerd

Over 'ballooning' heb ik het reeds eerder gehad.
door Angelus - maandag 17 april 2017 19:13

Tracey Maris liep gisteren, samen met haar dochtertje, een heuvel in het Nieuw-Zeelandse Papamoa op om een 'fel glinsterend' iets beter te kunnen aanschouwen. Wat ze zagen, was een enorm web van dertig meter lang en bijna even breed, dat door duizenden kleine spinnetjes was aangemaakt.

Hoogstwaarschijnlijk is dat web het resultaat van 'ballooning' nadat er zich in de buurt een overstroming had voorgedaan. Hetzelfde geschiedde in Wagga Wagga in 2012 en in mei 2015 in het Australische Goulburn.

Over 'ballooning', zijnde: het zich via een draad laten meedrijven met de wind - heb ik het dan ook meermaals gehad.

Het meest fascinerende aan dit fenomeen is, dat al deze babyspinnetjes nooit naar school zijn geweest om te leren 'balloonen'. Op de mens getransponeerd, beschouw ik het als een 'aangeboren gave' - of, noem het 'een innerlijke roeping'. Een mens voelt zich als het ware 'geroepen'. Je hebt het dus vanaf de geboorte, of je hebt het niet. Nu heb ik het wel over eender welke menselijke gave, of roeping.

Op 'spiritueel' gebied kan een mens trachten om, via het 'tweede lichaam' (het astrale) het 'derde lichaam' (het geestelijk/spiritueel/mentaal lichaam) op te bouwen..., indien men over de aangeboren gave, of roeping beschikt.

Een Jezus, een Boeddha, een Gurdjieff, over eender wel menstype met een hoger zijnsniveau, werden met hun gave geboren.

Het is dus niet omdat je de autobiografie van een Beethoven leest dat je daarna zelf kunt componeren. Zelfs niet indien je je in een muziekschool inschrijft, en je er jarenlang jouw broek verslijt.

Toch zijn er mensen, die denken daadwerkelijk iets van het 'spirituele' af te weten, omdat ze er ooit eens iets hebben over gehoord of gelezen, en daardoor zichzelf en anderen de grootste onzin wijsmaken. Best is om ze in hun waan te laten, en er dus geen discussie mee aan te gaan - want, ze weten het allemaal tóch beter. :-)

- Dit was dan het Na-denkertje van de Dag...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht