ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Studio uitgebrand door oververhitte smartphone

Indien je een smartphone hebt, moet je wel opladen waar je hel oplaadt.
door Angelus - zaterdag 15 april 2017 18:55

Eerder deze week waarschuwden brandwondenexperts al voor de gevaren van smartphones. Vooral in slaap vallen met een opladende smartphone werd door de deskundigen als erg gevaarlijk bestempeld. Het probleem stelt zich vooral bij smartphones, omdat die batterijen sterker zijn, en iets minder bij traditionele gsm-toestellen.

Desondanks heeft een oververhitte smartphone woensdagavond een zware brand veroorzaakt in een studio in Westende, waardoor het heel grote schade opliep.

Het vuur ontstond rond 23.30 uur in een appartementsgebouw langs de Henri Jasparlaan. Daar lag in een studio een smartphone op de zetel op te laden. Het toestel raakte oververhit en vatte vuur. Dertig mensen moesten worden geëvacueerd, maar uiteindelijk moest niemand voor verzorging naar het ziekenhuis. Eén slachtoffer werd wel ter plaatse verzorgd

Waarom je je smartphone beter niet oplaadt in bed...

Jaarlijks raken zo'n dertig à veertig kinderen en tieners verbrand omdat ze in slaap vielen met een smartphone, of tablet die in het stopcontact aan het opladen was. "Vaak spelen ze nog een spelletje voor het slapengaan," zei Peter Van Rossem van 'Oscare'. "Dat kan nare gevolgen hebben. Zo'n batterij warmt snel op, zeker onder een donsdeken. Als het toestel dan in contact komt met de huid, loop je eerstegraadsbrandwonden op. Ook al zijn dat de lichtste brandwonden, zorgen die ook al voor heel wat narigheid."

Maar ook voor volwassenen is het gevaarlijk. Denk maar aan de Galaxy Note 7 van Samsung die in brand vloog. “Daarom een gouden raad: leg je gsm of smartphone op een veilige plaats wanneer hij aan het opladen is. Niet in bed, ook niet op of bij brandbare zaken."

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht