ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zal in Noord-Korea de 105de verjaardag morgen verlopen?

Komt er morgen een 6de nucleaire test?…
door Angelus - vrijdag 14 april 2017 17:09

In Zuid-Korea bevinden zich momenteel 28.500 Amerikaanse soldaten. Daarenboven stuurde president Donald J. Trump een Amerikaanse vloot in de richting van het Koreaanse schiereiland. Noord-Korea beschuldigde hem ervan dat hij daardoor de spanning in de regio opdrijft, waarop het ook aangaf dat het klaar is voor een oorlog: "welke soort oorlog de Verenigde Staten ook zou willen voeren."

De Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Han Song-ryol waarschuwde daarbij dat Noord-Korea naar believen rakettesten kan uitvoeren, en niet zal toezien als de VS een aanval uitvoert.

Volgens Trump zoekt Noord-Korea voor problemen, en voegde eraan toe: "Als China ons wil helpen, geweldig. Als het dat niet wil, lossen we het wel alleen op.”

Noord-Korea heeft tot nu toe al vijf nucleaire tests uitgevoerd, waarvan twee in 2016. Trump wil het regime in Pyongyang verplichten het geheel nucleaire programma definitief stop te zetten. Daarom kijkt iedereen met bange Argusogen naar wat er eventueel morgen zou kunnen gebeuren. Zal Noord-Korea een nieuwe nucleaire test uitvoeren, aangezien het land dan de 105de verjaardag van zijn stichter Kim Il Sung viert?

Volgens geruchten zou Pyongyang "klaarblijkelijk een nucleaire motor in een tunnel hebben geplaatst", die morgenochtend zou kunnen gelanceerd worden.

China wil een gewapend conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten koste wat het kost vermijden. "De winnaar zal niet degene zijn die de scherpste uithalen formuleert, of het meest met zijn spierbundels rolt," zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. "Als er een oorlog komt, is het resultaat een situatie waar niemand als winnaar uitkomt. De enige mogelijke uitweg is de dialoog. Wij vragen dat de provocaties stoppen. Wie een oorlog start, zal de historische verantwoordelijkheid daarvoor dragen en de prijs betalen."

Toch verhoogde ook China de druk op zijn communistische bondgenoot Noord-Korea om geen rakettest uit te voeren. Als er zaterdag een zesde nucleaire test komt, óf een ballistische lange­afstandsraket afgevuurd wordt, is het Chinese geduld op en volgen ‘sancties zonder precedent’. Doch, militair ingrijpen wordt aan Chinese zijde uitgesloten.

Vraag is hoe de VS zal reageren als Pyongyang wel degelijk een rakettest uitvoert. Toch lijkt men te beseffen dat een militaire aanval complex zou zijn. Zo zou Noord-Korea met nucleaire wapens kunnen terugslaan tegen Japan en Zuid-Korea - vooral tegen deze laatste, denk ik. In mijn opinie heeft Kim Jong-il maar één doel in het achterhoofd, zijnde: Zuid-Korea inpalmen.

Nabericht: Tijdens de viering van 'Dag van de Zon', die gepaard ging met een militaire parade waarbij het land haar militaire macht tentoonstelde, sprak Choe Ryong Hae, de vicevoorzitter van het Centraal Comité van de arbeiderspartij, een niet mis te verstane boodschap uit, gericht aan de Amerikaanse president Donald Trump: "Als de VS ons roekeloos blijven provoceren, zal ons leger terugslaan met een vernietigende aanval. We zullen antwoorden met een totale oorlog en en met een nucleaire aanval."

Weet, dat Noord-Korea die Amerikaanse vloot als een bedreiging aanschouwt... - en, hoe kan een bedreigd land daarop anders reageren dan die vloot te verpulveren? Hopelijk gebeurt dat niet, maar indien wél, vraag ik me af hoe Trump erop zal reageren.

Nabericht 16/4/2017: Noord-Korea heeft vandaag, één dag na de viering, geprobeerd om in Sinpo, aan de oostkust van het land, een raket af te vuren. Maar, die raket ontplofte bijna onmiddellijk na lancerig. Momenteel wordt onderzocht over welke soort raket het ging.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht