ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Er komt dan toch geen referendum over het homohuwelijk in Australië

Ook in Australië zouden homofiele mannen heel graag met elkaar willen huwen.
door Angelus - dinsdag 8 november 2016 17:03

De Australische Senaat heeft gisteren het voorstel van de regering om op 11 februari 2017 een volksraadpleging te organiseren over het homohuwelijk verworpen. De oppositiepartijen verkozen een directe stemming over de kwestie in het parlement.

Het voorstel om een referendum te organiseren kwam in de eerste plaats van premier Malcolm Turnbull. Zijn collega in de regering, minister van Justitie George Brandis, riep de senatoren vlak voor de stemming op om 'te stoppen met politieke spelletjes te spelen met het leven van homoseksuelen'.

Een hevig debat brak los, waarop het voorstel met 33 stemmen tegen 29 werd weggestemd. De regering heeft nu eenmaal geen meerderheid in de Australische Senaat. De oppositiepartijen, socialisten en groenen, verwierpen het voorstel, omdat ze een directe stemming over het homohuwelijk in het parlement willen zien. Volgens hen zou een volksraadpleging homoseksuelen stigmatiseren en de samenleving verdelen. Ook de kostprijs van het referendum was een doorn in het oog.

Het al dan niet toelaten van het homohuwelijk staat al een tiental jaren lang op de Australische politieke agenda. De regering had voor de stemming al gewaarschuwd dat een verwerping van het voorstel ertoe kan leiden dat de legalisering van het homohuwelijk nog jaren kan aanslepen.

Australië staat nochtans bekend als een vrij progressief land op sociaal vlak, alhoewel de huidige regering een eerder conservatieve signatuur heeft. Het is één van de weinige westerse landen waar het homohuwelijk nog niet gelegaliseerd werd. Maar, zowel jij en ik weten dat uitstel niet altijd verloren is. Ook in Australië zijn ze met z'n velen. Met zovelen zelfs, dat partijen bij de eerstvolgende verkiezingen hun stemmen naar zich toe zullen willen trekken, net als in vele andere landen.

Hieronder een filmpje de dato 8 oktober 2016, waarin de 'Liefde' wordt verheerlijkt, en het hogere niveau van bewustzijn heel duidelijk wordt uitgestraald ...

Nu we het toch over homofielen hebben...

Mannen, die seks hebben met mannen, worden als een hoog-risicogroep beschouwd en worden daarom in België permanent uitgesloten als donor van bloed en bloedbestanddelen. Volgens het Europees Hof van Justitie is zo’n totaalverbod op donatie echter niet aanvaardbaar wanneer er efficiënte technieken bestaan om ernstige bloedoverdraagbare infectieziekten op te sporen.

Om die reden stelde minister van Volksgezondheid Maggie De Block in haar beleidsnota een versoepeling van de huidige regeling voor; een versoepeling van de regel die bloeddonatie door homo’s helemaal uitsluit. In België zullen homoseksuele mannen in de toekomst bloed mogen geven als ze zich twaalf maanden hebben onthouden van seksuele contacten met andere mannen.

De levenslange uitsluiting zou als principe blijven gelden, maar op basis van een onderscheid tussen diverse vormen van seksueel risicogedrag zou een ‘zeer precieze tabel met tijdelijke uitsluitingen’ worden ingevoerd.

Wat betreft de mannen die seks hebben met mannen (de zogenaamde MSM-groep) ‘zou de uitsluiting om bloed te doneren worden opgeheven na een abstinentie van MSM-contacten gedurende twaalf maanden’, stond er in de beleidsnota te lezen.

Maggie De Block zou de Belgische wetgeving daarmee op één lijn zetten met de wetgeving van in onder meer Canada, de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Wel vond de Waalse holebi- en transgenderorganisatie 'Arc-en-Ciel' dat het risico waarvan gewag wordt gemaakt overdreven is. Want..., zo zijn er ook landen die een abstinentieperiode van vier maanden hanteren na ‘risicocontacten’, zoals Italië - of, van zes maanden, zoals Spanje en Zuid-Afrika.

Anders gezegd: geef ze een vinger..., en ze willen een arm, of een geheel lichaam.

Ik heb niets tegenover holebi's, maar indien het de erfelijksheidsfactoren kan aantasten, raad ik niemand homobloed aan, sorry.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht