ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chiro op zoek naar een (m/v/x) educatief medewerker

Chiro Vlaanderen is op zoek naar een educatief medewerker. Je mag natuurlijk ook homo, lesbienne, of transgender zijn.
door Angelus - zondag 19 april 2015 0:40

In dit blogbericht heb ik het over diverse thema's; diverse thema's, teveel om op te noemen. Drie daarvan zijn: (1) een gezonde maatschappij, bestaande uit gezonde mensen met gezonde geesten in gezonde lichamen (2) christelijke waarden, en (3) de 'toekomst van morgen', zijnde: de hedendaagse, nog ongerepte jeugd.

Andere thema's, die hierbij horen, boor ik ditmaal niet graag aan, en hopelijk gaat men mijn vrijheid van meningsuiting niet afnemen, of me verwijten sturen dat ik een homofoob ben, omdat ik niet naar hun monden, noch naar de inhoud van hun hersenen praat. Anders gezegd; tegenwoordig moet men zeer goed oppassen wat men zegt, of schrijft.

De Chiro is een jeugdbeweging in Vlaanderen en Brussel, die momenteel in Vlaanderen iets meer dan 100.000 leden telt. De Franstalige zusterbeweging heet 'Patro'. De naam 'Chiro' komt van de Griekse letters 'chi' en 'rho', wat verwijst naar de eerste letters van Jezus' bijnaam, 'Christos', Grieks voor 'de gezalfde'.

Het nieuws is, dat Chirojeugd-Vlaanderen voortaan vacatures plaatst, die open zijn voor mannen (m), vrouwen (v) en personen die zich niet tot één van deze geslachten rekenen (x). "Een bewuste en logische keuze," zei Merijn Van de Gehuchte van Chirojeugd-Vlaanderen aan VRT Nieuws. "We zien dat de genderrollen in de maatschappij veranderen: het is niet enkel meer man of vrouw. Als Chiro willen we graag iedereen bereiken en dus vinden we het niet meer dan normaal dat we ook die 'x' expliciet benoemen."

Reeds in 2010 schreef Chirojeugd Vlaanderen aan Paus Benedictus XVI de volgende open brief...

Monseigneur,

Chirojeugd Vlaanderen is verontwaardigd over uw reactie op de Britse gelijkheidswetten. We kunnen niet begrijpen dat u als hoofd van de Katholieke Kerk, een invloedrijk instituut dat teruggaat op de boodschap van Jezus, gekant is tegen een wet die de gelijkwaardige behandeling van àlle mensen wil waarborgen. Jezus predikte broederschap, geen verdeeldheid. ‘Alle mensen zijn broeders en zusters.’ ‘Heb elkander lief.’ Na Jezus namen velen dit credo over, ze putten er motivatie uit om te strijden tegen onrecht en uitsluiting, om welke reden dan ook. Hoe kan u in de lijn van Zijn boodschap dan een onderscheid maken in de waardigheid van mannen en vrouwen, van hetero’s en holebi’s?

Als het om relaties en seksualiteit gaat willen we als Chiro kinderen en jongeren een kader bieden waarmee ze hun eigen weg kunnen zoeken. Respect en engagement zijn voor ons cruciaal in elke relatie: leid(st)ers in de leidingsploeg en t.o.v. leden, vrienden onder elkaar, verliefden en geliefden. We maken hier uitdrukkelijk geen onderscheid of rangorde naar sekse of geaardheid.

Onze drie Chirowaarden graag zien, innerlijkheid en rechtvaardigheid geven voor ons de samenleving weer die wij hoog in het vaandel dragen. Een samenleving waarin iedereen graag gezien wordt, waarin we ingaan tegen oppervlakkig leven en waarin iedereen eerlijke kansen krijgt. Of ze nu veel of weinig weten, dik of dun zijn, blank of zwart zijn, of het nu jongens of meisjes zijn, of ze graag mannen zien of graag vrouwen zien.

Het is dat graag zien, die rechtvaardigheid en dat respect dat we missen in uw opvatting als zou holebiseksualiteit tegennatuurlijk zijn. Wij kunnen niet begrijpen dat u een onderscheid maakt tussen mensen.

We zijn ervan overtuigd dat het opvattingen en uitspraken als deze zijn die het moeilijk maken voor jongeren om zich nog welkom te voelen in de Kerk.

Met de meeste hoogachting,

Dimitri Vandenbroucke en Maaike Van Miert

Nationale voorzitters Chirojeugd Vlaanderen

Ik snap, en de paus zeker, waarom ze niet begrijpen dat er een onderscheid wordt gemaakt. Leg het hen uit, en nog zullen ze het niet kunnen begrijpen. Wat voor zin heeft het dan?

In elk geval: wat Paus Benedictus XVI daarop heeft geantwoord weet ik niet - maar, je kent de uitspraak: "Spreken is zilver, zwijgen is goud".

Kortom: "Chiro op zoek naar een (m/v/x) educatief medewerker...," komt zinvol over, indien je er niet over nadenkt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht