ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Homo's en lesbiennes komen sinds de Gay Pride opnieuw uitdrukkelijk in het nieuws

Homo's, lesbiennes en consorten nemen massaal in aantallen toe, en de kans is groot dat er wereldwijd reeds 1 miljard van hen op deze aardkloot rondlopen.
door Angelus - donderdag 8 augustus 2013 2:16

Homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en consorten... Momenteel zijn ze met zovelen. Het énige dat je kunt doen is hen te aanvaarden. Of het nu een ziekte is, of een DNA-gril van Moeder Natuur: in wezen komt het op hetzelfde neer, met dit verschil: een ziekte tracht men te behandelen en een gril wordt aanvaard.

Wat Zelfkennis betreft, heb ik reeds meermaals mijn persoonlijke mening weergegeven, zijnde: een homofiel heeft evenveel kansen van slagen als van falen als een hetero, maar aan de Gay Pride van dit jaar spendeerde ik ditmaal geen enkel greintje energie; gewoonweg omdat de foto's er over de jaren niet veel mooier op zijn geworden. Een filmpje kan er natuurlijk wel even bij.

Homograp

Beroepsgrappenmaker Menno Stam had op Twitter een homograp gemaakt in het kader van de Gay Pride. Gevolg: binnen tien minuten hing de politie aan de lijn. Zo twitterde hij achteraf: "Sorry mensen, ik dacht ik maak eens een grapje. Heb net op verzoek van de politie de tweet weggehaald. Maak er een fijne dag van."

Eerlijk gezegd kan men door homo's met apen te vergelijken moeilijk een grap noemen. Eerder een belediging, zou ik durven schrijven. Maar anderzijds, als die man er nu eenmaal zo over denkt en er zijn mening over uit, is dat zijn zaak. Kortom: het mag niet.

We leven als het ware in een omgekeerde wereld. Men tracht eenieder die niet pro homo is te muilkorven en homobewegingen houden er, op hun eigen manier, heksenjachten op na.

Wel vond ik onderstaande reclamebeelden ietwat grappig en aantrekkelijk zielig tegelijkertijd.

Homoseksualiteit is een ziekte

Ook de deelname van voetbalbondscoach Louis van Gaal aan de Gay Pride in Amsterdam is bij oud-PSV'er Mateja Kezman, die tussen 2000 en 2004 furore maakte bij PSV door driemaal topscorer van Nederland te worden, in het verkeerde keelgat geschoten. De voormalige spits uit Servië zegt in een Kroatische krant dat hij 'onaangenaam verrast' was door de actie van Van Gaal. "Homoseksualiteit is een ziekte, die niet gepromoot moet worden."

Eerder deze week al zorgde de Nederlandse oud-international René van der Gijp eveneens voor opschudding in het programma 'Voetbal International'.
 
“Ik moet zeggen, voor mij hoeft het niet zo heel erg, dit... Dat gedoe met voetballers die uit de kast moeten komen. Laten we gewoon weer even normaal doen. Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers. Er zullen er wel een of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo’s," aldus de oud-international.
 
‘Als je homo bent en 14 jaar oud, dan ga je in het weekend in een kapperszaak werken," aldus nog Van der Gijp.

Zijn uitspraken deden in Nederland flink wat stof opwaaien. De oud-voetballer kreeg onder meer het verwijt een homohater te zijn. Maar die verwijten raken Van der Gijp naar eigen zeggen niet.
 
"Ik voel me niet aangesproken als iemand mij voor homofoob uitmaakt. Als er íemand is die het helemaal geen reet kan schelen wat iemand met zijn leventje doet, ben ik het. Ik snap nog steeds niet wat ik fout heb gezegd. Als er homoseksuele voetballers zijn die niet uit de kast durven, dan is het veel meer angst voor de reacties van familie en vrienden, dan voor de spelersgroep," aldus Van der Gijp aan het NRC.
 
Van der Gijp stoort zich aan het feit dat voetbal wordt neergezet als intolerant, omdat homo’s niet uit de kast zouden durven komen. "Ik geloof dat voetbal de meest tolerante beroepsgroep is op aarde. Er zijn gewoon niet zo veel homo’s. Ik heb in de kleedkamer nooit meegemaakt dat homofilie een issue was, of dat daar een zwaar gesprek over gevoerd is."

Velen zijn het nochtans met Van der Gijp eens dat homoseksuelen niet langdurig actief blijven in het voetbal. De mentale druk rond het 'homo-zijn' zou veel té groot zijn om overeind te blijven in het voetbalwereldje. Veel homoseksuele voetballers zouden de sport dan ook vroegtijdig de rug toekeren. Waar, of onwaar? Who cares...?

Nog meer Holebi-Nieuws

In Antwerpen startten de worldOutgames op zaterdag jongstleden, eindigen op 10 augustus en op zondag 11 augustus 2013 wordt het op een feestelijke manier afgesloten. Het is een mondiaal evenement, georganiseerd voor en door homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten, waarbij drie evenwaardige pijlers centraal staan: sport, cultuur en mensenrechten.

Op de website lezen we dat iedereen eraan mag deelnemen, ongeacht seksuele oriëntatie, leeftijd, geslacht, ras, religie, nationaliteit, afkomst, fysieke uitdaging, politieke gedachte, fysieke mogelijkheden, atletische/artistieke vaardigheden, HIV of generale gezondheidsproblemen.

Ander homo-nieuws

In Frankrijk is nog maar net een hele heisa ontstaan omtrent het homohuwelijk en nu komt deze verpleegster met een wel heel gekke advertentie af...

"Ik ben een gezonde jonge moeder, een verpleegster van opleiding, 29 jaar oud en ik verhuur mijn borsten." Met die opmerkelijke boodschap haalde 'cecelia232' heel wat verontwaardiging op haar nek. Vooral het feit dat ze haar advertentie specifiek richt naar homokoppels, zette bij veel Fransen kwaad bloed. "Homo's kunnen hun baby nu eenmaal geen borstvoeding geven... Moedermelk zorgt er echter wel voor dat de zuigelingen in goede gezondheid verkeren. Samengevat, borstmelk zorgt voor een volledige voeding...", voegde de dame er nog aan toe en verdient daarmee zo'n 100 euro per dag.

Homo's in de prostitutie

Meer en meer homo-jongeren gaan in de wereld van de prostitutie werken. Lyle Muns, de 19-jarige voorzitter van de Vlaamse scholierenkoepel (VSK) is één van hen. Nu heeft hij ontslag genomen, omdat hij bijklust als prostituee en omdat zijn bijverdienste niet verzoenbaar is met zijn rol als scholierenvoorzitter.

“De keuzes die ik maak, maak ik in eer en geweten. Ik zie niet in waarom ik me zou moeten schamen voor wat ik doe. Ik ben sekswerker, hoer, prostitué, tippelaar of hoe je het ook noemen wil. Ik verdien geld met seks en dat is goed,“ zo schrijft Mums, die op die manier het maatschappelijke taboe op sekswerkers wil doorbreken .

De holebi-beweging 'Wel jong, niet hetero' veroordeelt natuurlijk het sekswerken niet, maar waarschuwt voor de risico's. Op het einde aanhoren we dat het Lyle's bedoeling niet is om anderen aan te sporen ook prostituee te worden. Eigenlijk zei hij misschien: "Luister niet naar mijn woorden, kijk naar mijn daden, maar word geen concurrent."?

Lyle doet zijn werk zeer graag en zegt dat het hem naast het financiële aspect ook heel wat bijleert.

“Ik leer heel veel van mijn werk, zowel sociaal als seksueel. Qua ervaring kun je weinig leerrijker doen dan dit. Ik hou van veel seks en kan door mijn werk beter in mijn behoefte voorzien. Bovendien schept het veel mogelijkheden voor mij om me verder te ontwikkelen en te ontplooien. Zeker niet iedereen is geschikt hiervoor en vanzelfsprekend zijn er veel risico’s aan verbonden. Dat neemt niet weg dat de voordelen in mijn geval tegen de nadelen opwegen. Of het echt goed voor mij is, zal ik alleen maar achteraf kunnen zeggen. Voor nu zou ik alleszins niet anders willen.“

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht