ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Drie meisjes plegen tezamen zelfmoord en een gendarme in Frankrijk op zijn eentje

Drie Duitse meisjes pleegden zelfmoord en in Frankrijk beroofde een gendarme zich van het leven.
door Angelus - donderdag 18 augustus 2011 17:06

Religieus fanatisme is niet altijd de reden waarom jonge mensen zelfmoord plegen. Uitzichtloosheid, gebrek aan aandacht, de uitwerkingen van een volle maan, depressie, of geestesziekte, kunnen - onder andere - andere redenen zijn.

Zo hebben drie Duitse tienermeisjes tezamen zelfmoord gepleegd in een tent in een bos in het Noord-Duitse Cloppenburg van de deelstaat Nedersaksen.

De politie was op zoek naar een meisje van 19 jaar oud dat als vermist was opgegeven. In een iglotent in een bos vonden ze uiteindelijk de lichamen van drie dode meisjes. Ze hadden samen zelfmoord gepleegd en alles zeer goed voorbereid.

De iglotent hadden ze nog met een extra zeildoek ingepakt, en met isoleertape degelijk afgesloten opdat er geen lucht van buitenaf kon binnenkomen. Binnenin die tent hadden ze dan drie barbecuevuurtjes met houtskool aangestoken. Uiteindelijk zijn ze dus aan koolmonoxidevergiftiging gestorven.

Het meest opvallende in deze zaak is dat de drie meisjes, respectievelijk, 16, 18 en 19 jaar oud, elkaar niet kenden. Men vermoedt dat ze een soort van zelfmoordpact via het internet met elkaar hadden afgesloten. In de tent vond men van twee meisjes afscheidsbrieven. Het derde meisje liet zo’n brief achter in een psychiatrische instelling waar ze reeds een tijdlang verbleef.

Duitsers zijn met het fenomeen zelfmoord sterk vertrouwd. Sinds 2009 hebben 587 jonge mensen onder de 26 jaar hun eigen leven genomen. Daarvan waren 456 jongens en 131 meisjes.Ook in Frankrijke stapte de 46-jarige Alain Jouret gendarme, en vader van drie kinderen, gisteren uit het leven. Hij gebruikte daarbij een dienstwapen.
 
De gendarme uit Setques, Pas-de-Calais, maakte deel uit van de plaatselijke wegenpolitie. Hij kwam pas uit ziekteverlof terug, dook kort na de middag op in het hoofdkwartier van zijn eenheid, maakte zich meester van een vuurwapen dat niet het zijne was, en bracht zichzelf vijf minuten later om het leven.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht