ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over ufo's, buitenaards leven, aliens en andere bizariteiten

Dit artikel handelt niet specifiek over ufo's en aliens, maar eerder over bizarre wezens, die de menselijke verbeelding op hol hebben laten slaan.
door Angelus - vrijdag 8 april 2011 6:03

"We zijn niet alleen. Aliens bestaan wel degelijk, maar de waarheid wordt toegedekt door de Verenigde Staten. Het bestaan van buitenaards leven en ufo's wordt door de Amerikaanse regering achter gehouden," beweerde de nu 78-jarige en voormalige NASA-astronaut, de zesde man op de maan, Edgar Mitchell. De ex-astronaut, die deel uitmaakte van de Apollo 14-maanmissie in 1971, deed deze uitspraak op de vijfde editie van de jaarlijkse X-Conference, een bijeenkomst van mensen die geloven in ufo's en buitenaardse vormen van leven.

De NASA antwoordde daarop dat de organisatie "niet betrokken is bij eender welke geheimhouding over buitenaards leven, op deze planeet of ergens anders".

De astronaut, gaf niet op en beweerde bovendien dat hij een poging ondernam om het 'Roswell-incident' uit 1947 te onderzoeken. Roswell - waarover we het reeds eerder hebben gehad -in de staat New Mexico, waar Mitchell opgroeide, was volgens ufo-gelovigen de plaats waar in 1947 een UFO crashte. Volgens Mitchell werden de inwoners door het leger aangemaand om daarover te zwijgen. Een admiraal bij het Pentagon zou de ufo-theorie hebben bevestigd, maar hij trok later zijn verklaringen weer in.

Uit een wereldwijde ondervraging bij 23.000 volwassenen uit 22 landen blijkt dat één op de vijf volwassenen gelooft dat er buitenaardse wezens rondlopen op Aarde, vermomd als mens. Meer dan veertig procent van de inwoners van China en India is er rotsvast van overtuigd dat er aliens rondlopen op onze planeet. Maar die zijn dan wel vermomd als mens zodat we ze niet zouden herkennen.

De Europese respondenten waren iets sceptischer dan de Aziaten. Slechts acht procent van de mensen in België, Zweden en Nederland denkt dat er ruimtewezens leven op Aarde.

Uit de poll blijkt ook dat mannen meer geloven in aliens dan vrouwen. Opmerkelijk was dat de meerderheid van de volwassenen, die geloven in buitenaardse wezens jonger waren dan 35. Die waren allemaal afkomstig uit verschillende inkomensklassen.

Volgens de Britse professor Stephen Hawking is het 'perfect rationeel' om te veronderstellen dat buitenaards leven bestaat. Maar hij waarschuwde dat we beter geen contact met aliens zoeken.

In een programma van 'Discovery Channel' stelde de kosmoloog dat aliens de Aarde enkel zouden aanvallen voor onze natuurlijke bronnen. Daarna zouden ze gewoonweg doorreizen naar de volgende planeet.

Hawking vergeleek een bezoek van de aliens met Columbus' ontdekking van Amerika. Het resultaat voor de mensheid zou even rampzalig zijn als het toen was voor de Indianen aldaar.

In plaats van al het mogelijke te doen om te communiceren met buitenaardse wezens, stelfr de professor voor om er alles aan te doen om contact met hen te vermijden. "Kijk naar de mensheid en je weet meteen hoe intelligent leven zich kan ontwikkelen tot iets dat je absoluut niet wilt kennen," waarschuwde Hawking bovendien.

Volgens hem moeten we geen contact zoeken, maar ontdekken hoe aliens echt zijn. Hij denkt alvast dat de meeste ruimtewezens gewoonweg microben zijn.

Hawking is niet de enige die bijna zeker is van buitenaards leven. In het recente BBC-programma, 'Wonders of the Solar System', suggereerde professor Brian Cox van de universiteit van Manchester dat er heel veel kans is dat we niet alleen zijn in het zonnestelsel.

Zo zouden organismen zich bijvoorbeeld kunnen verschuilen onder een ijslaag die Europa, een van de manen van Jupiter, bedekt. Volgens hem is er ook dichter bij huis steeds meer bewijs dat er leven zou kunnen bestaan, met name op Mars.

"We zullen het enkel zeker weten als de volgende generatie ruimteraketten gelanceerde wordt waarmee naar leven kan worden gezocht op de manen van Jupiter en Mars," aldus Cox.
Van zodra mensen een levend wezen zien waarop ze geen onmiddellijke naam kunnen kleven, slaat hun verbeelding op hol, en het eerste die ze erbij betrekken, zijn meestal buitenaardse wezens, yeti's, verschrikkelijke sneeuwmannen, enzovoorts.

Hierna een korte samenvatting van enkele, meest 'angstaanjagende' wezens die men tot op heden heeft gevonden, te beginnen met de Metepec - want, Mexico is nog altijd in de ban van een boer die een vreemd wezen vond. Hij verdronk het, maar is intussen zelf op onverklaarbare wijze om het leven gekomen. We schreven er reeds een artikel over ... Hier is de link.

Daarna hebben we het over het Montauk monster, de ' blue hill horror', een Thaise thee ceremonie waarbij een 'sater' wordt aanbeden, de Mexicaanse chupacabra, een Chinese yeti, een reuzeneverzwijn, over een Russische krabsoort, en een quiz, bestaande uit één vraag.

In elk geval ben je een tijdje bezig ...


Indien je aan die korte quiz van hierboven hebt meegedaan, dan heb je misschien geraden over welk dier het ging. Zo niet... raad even opnieuw vooraleer je de onderste foto bekijkt, of de tekst leest.


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht