ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tien van de meest vreemde verhalen uit 2010

Een knotsgekke wereld is samengesteld uit knotsgekke mensen. Ik vrees dat het nog enkele eeuwen zal duren vooral de mensheid - als geheel - een hoger niveau van bewustzijn bereikt en gezuiverd wordt.
door Angelus - zondag 2 januari 2011 18:51

2010 ligt achter ons en zeer veel van onze nieuwsberichten verwezen naar symptomen eigen aan de knotsgekke wereld waarin we leven. Hieronder vind je er nog enkele voorbeelden van...

1) Dit is het meest eigenaardige verhaal van een drieling, waarvan de derde later werd geboren. Eerst kwam de tweeling Megan en Bethany. De derde van de drieling, Ryleigh, kwam dus daarna: 11 jaar later.2) In Duitsland leeft er een Poolse man die reeds 5 jaar lang met een kogel in zijn schedel rondliep zonder dat hij zich daarvan bewust was.3) In deze knotsgekke wereld lopen er zeer vele knotgekke mensen rond. Een 17-jarige jongeman liep rond in een slodderbroek. Een 45-jarige man schreeuwde luidop dat hij zijn broek op moest trekken. Daarop ontstond een argument waarop de man een revolver bovenhaalde, schoot, en miste. De tweede kogel was raak en trof de jongeman in het been.4) Van dit meest eigenaardige verhaal hebben we reeds een nieuwsberichtje gebracht. Het verscheen voor het eerst in een Chinese krant. Naar het schijnt trainde men apen om met kalashnikovs op soldaten te schieten die een Amerikaans uniform droegen. Ondanks het feit dat dit verhaal uit iemands duim is gezogen, is het nog altijd een vermelding waard.5) De 49-jarige Amerikaanse Terri Smith weegt zo'n 350 kilogram en is als het ware aan haar bed vastgenageld. Het record wilt ze niet kloppen want die titel is in handen van de 42-jarige Donna Simpson die ernaar streeft om zo snel mogelijk 500 kilogram te wegen. Meer over haar kun je lezen via deze link.6) Dan hebben we nog het absurde verhaal van de 36-jarige Gregory Liascos uit Portland, die er niet beter op vond om zich te vermommen om een mineralenmuseum te bestelen. Als vermomming gebruikte hij een mospak dat door militaire sluipschutters wordt aangewend. Hij slaagde er niet in om iets te stelen omdat men tijdig het gat had ontdekt die hij in een muur had aangebracht. Bewakers van het museum speurden met honden het domein af. Plots beet een hond in de grond en tot grote verbazing van de beveiligingsagent klonk er een luide schreeuw ...7) In mei van vorig jaar vluchtte de 45-jarige Luis Rodríguez Taveras uit een hospitaal van de Dominicaanse Republiek weg omdat hij niet wilde dat zijn penis zou worden geamputeerd. Hij leed aan priapisme, een woord afgeleid van Priapus, de zoon van Aphrodite en Bacchus. Priapisme is het hebben van een zeer langdurige erectie, ook wanneer de persoon niet seksueel opgewonden is.

Een priapisme is aanvankelijk slechts ongemakkelijk. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het echter onaangenaam en pijnlijk. Er kan namelijk een hypoxie, oftewel een zuurstoftekort in de zwellichamen van de penis ontstaan waardoor het weefsel wordt beschadigd.

Dit kan de penis zodanig beschadigen, dat daarna geen erectie meer mogelijk is. In het meest extreme geval leidt dit tot afsterven van de penis. Over de 'nog veilige' tijdsduur lopen de meningen uiteen. Bijvoorbeeld, de fabrikant van een injectie tegen erectiestoornissen waarschuwt dat doktersbehandeling na drie uur nodig is en urologen hanteren veelal een uiterste tijd van zes uur. Als de erectie pijnlijk wordt, is het zeker belangrijk om direct hulp in te schakelen. De tijd waarna dit optreedt is persoonlijk en afhankelijk van de oorzaak, soms is dit pas na een uur of tien.

De rest van het verhaal vind je hieronder en dan weer het zoveelste bewijs hoe belangrijk het is om ergens anders een tweede opinie in te winnen.8) Over de juiste man op de juiste plaats gesproken... Slechts één op de miljoen baby's zou een val vanuit een raam op de zevende verdieping kunnen overleven. De 58-jarige Dr. Philippe Bensignor werd als Parijse held erkend toen hij een baby, die vanuit een raam 24 meter diep naar beneden viel, in zijn armen opving. Hijzelf beweert dat iedereen hetzelfde zou hebben gedaan. In zulk een moment is er geen tijd om na te denken en ageert een mens zuiver reflexief, zei hij. In elk geval redde hij het leven van een baby van 18 maanden oud.

Het tweede mirakel was, dat die herberg op die maandag gesloten was. Normaliter wordt het zeil dan naar binnen gerold omdat mensen de nare gewoonte hebben er hun sigarettenpeuken op te werpen. Maar de zondagavond daarvoor werkte het mechanisme niet ...9) Steven Slater heeft, ten gevolge van zijn daad, meer dan 20.000 fans op zijn Facebook.10) Tenslotte brengen we jou het verhaal van Sully, de duurste hond ter wereld. In elk geval: de meeste waardevolle, zolang zij met een diamant ter waarde van 20.000 US$ in haar maag of darmen rondloopt ...


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht