ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Artikelen

Actueel & Human Interest


Afwijzing van aansprakelijkheid - Algemene disclaimer
DIMschool vzw besteedt veel zorg aan de creatie van deze website, maar garandeert echter niet de correctheid van de informatie. Deze website is alleen gemaakt met het oog op uitwisseling van informatie en het delen van ervaringen.
Dimschool is er voor jou: dankzij jou ! 8/10
Dimschool vzw, met als hoofdthema Zelfkennis, gebaseerd op de Gurdjieff-filosofie, richt zich vooral tot de 'zoekers van de waarheid', teneinde een échte school voor de 'Ontwikkeling van de Innerlijke Mens' op te starten.
Zand en Steen
In het leven doen we veel ervaringen op en het is van die ervaringen waar we het meeste van kunnen leren, meer dan uit boeken. Maar af en toe lees je een kortverhaal waar je jouw ervaringen in herkent - of, de afwezigheid ervan.

Alternatieve Geneeswijzen


Art of Healing
'Art of healing' is een Engelse tekst van de hand van Dr. Amir Farid Isahak en handelt over zijn eerste kennismaking met de Scalar Quantum Amulet en geeft ons een inzicht over de uitwerkingen ervan.
Energetisch Helen volgens de Kahuna-leer: de QiHuna-filosofie 10/10
Huna is de leer van de Kahuna. Huna betekent 'dat wat verborgen is', of 'geheim'. niet zozeer omdat het bewust verstoken is, maar 'geheim' of 'verborgen' in de betekenis van 'de mens die ogen heeft en toch niet kan zien
Energetische geneeskunde: de Scalar Quantumamulet
De energetische geneeskunde staat ons bij om de verantwoordelijkheid van onze gezondheid op onszelf te nemen, met als motto: Beter voorkomen dan genezen. De Scalar Quantum Pendant is hiervan een prachtig hulpmiddel.
Het geheim van de Purperen Harmonie Platen 10/10
Wie nog nooit iets van de purperen platen heeft gehoord, een uitvinding van Nikola Tesla, en in het boek 'Sterrentekens' van Linda Goodman uitvoerig beschreven, raden we aan deze tekst te lezen.
Kleurlichttherapie: blauw kleurlicht voor baby's die aan geelzucht lijden
Pasgeboren baby's die aan geelzucht lijden worden nog immer met blauw licht behandeld.
Kristal- edelstenentherapie met betrekking tot de kristallen schedels
'Kristallen schedel' is een verzamelnaam voor de schedels die uit verschillende grondstoffen bestaan. Zo heeft een amethyst een totaal andere uitwerking op ons lichaam dan tijgeroog, maansteen, kwartskristal of wat dan ook.
Magneettherapie 10/10
Magneettherapie maakt gebruik van magneetvelden van statische magneten, die gewoonlijk op het lichaam gedragen worden ter behandeling van uiteenlopende aandoeningen, meestal pijn.
Nikola Tesla's Purperen Plaatjes én jouw creatieve verbeelding 10/10
De kleine Purperen Plaatjes, gebaseerd op de uitvindingen van Nikola Tesla, bieden jou de mogelijkheid om creatieve ideeën te ontwikkelen en je eigen sieraden te maken. We reiken jou enkele suggesties aan ...

Astrologie


De maansknopen
In dit artikel gaan we in op wat de maansknopen nu eigenlijk zijn en welke invloed ze op ons hebben.
Onze Aarde te midden van andere zonnen en planeten
Velen onder ons hebben écht geen idee hoe groot, of klein, onze Aarde wel is in vergelijking met andere hemellichamen. Ook onze Zon is klein, in verhouding tot andere zonnen. Ooit gehoord van de reuzenster VV Cephei A in het sterrenbeeld Grote Hond

Boeddhisme


De Innerlijke I Tjing: een introductie
Liu I-Ming schreef de taoïstische versie van de I Tjing in 1796. Het boek heeft als titel 'De Innerlijke I Tjing'. Het levert prachtige metaforen voor het onzegbare op, waarvan deze tekst een prachtig voorbeeld is.

Christendom


Levi H.Dowling, de man die in de tijd kon reizen
Wie was Levi H. Dowling? Ooit iets van hem gehoord of gelezen?...

Denksporten


Welkom in de wonderbaarlijke wereld van illusies!
Illusies... Het is soms vreemd hoe de indrukken die we via onze zintuigen opnemen door onze hersenen worden vervormd, met als gevolg dat we de dingen zien zoals ze in werkelijkheid niet zijn. Rechte lijnen ervaar je als gebogen, et cetera.

Exacte wetenschappen & Mystiek


Evolutie: Schepping of toeval ? - Julien Hendrickx
De auteur stelt zichzelf de vraag of de Darwinistische evolutietheorie vandaag de dag nog stand houdt, verwoordt onrechtstreeks wat Intelligent Design ons voorspiegelt, en geeft ons zijn mening of er ja dan neen een Schepper in het spel is.

Filosofie


Te betalen
The Man From Earth - Full English script
'The Man from Earth' is een film, maar ook een toneelstuk, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jerome Bixby, en handelt over John Oldman, die beweert reeds 14.000 jaar lang op deze Aarde rond te lopen.

Gezondheid


Algemene disclaimer - Afwijzing van aansprakelijkheid
DIMschool vzw besteedt veel zorg aan de creatie van deze website, maar garandeert echter niet de correctheid van de informatie. Deze website is alleen gemaakt met het oog op uitwisseling van informatie en het delen van ervaringen.
Athletes put their faith in power of magnets
Wat niet schaadt, kan misschien baten wordt er over magneettherapie gezegd. In Amerika dragen honderdduizenden sportlui magneten op hun lichaam en ze wachten dus niet totdat onderzoekende geesten en wetenschappers hun zegen geven.
Can Copper Status Affect Aging?
Koper wordt gebruikt in de magneettherapie. In welke mate beïnvloedt koper ons verouderingsproces? In dit kort Engelstalig artikel worden de ervaringen van Dr T. Saari en Dr. Leslie M. Klevay weergegeven.
Dr. Carlos Vallbona encounters Magnet therapy
Werken magneten? In 1993 werd Dr. Carlos Vallbona voor het eerst met magneettherapie geconfronteerd. Hier lezen we een Engelstalig verslag dat in het tijdschrift 'Natural Healing' werd gepubliceerd.
Erectiestoornis - Erectiele disfuntie - Potentieverbetering
Een erectiestoornis - ook, ouderwets: impotentie genoemd - is het onvermogen om een erectie van de penis te verkrijgen - of te behouden, die voldoende is om goede geslachtsgemeenschap te kunnen hebben.
Magnetic Therapy: Plausible Attraction?
James D. Livingston is de auteur van het boek 'The Natural Magic of Magnets' dat in 1996 werd uitgegeven en handelt over magneettherapie. We geven de onveranderde tekst integraal in de Engelse taal weer.
Magnets and Recuperation
Deze Engelstalige tekst vertelt ons duidelijk het hoe en waarom in de magneettherapie de uitwerking van één type magneet zo verschillend kan zijn van die van een andere.
More about Magnetic Therapy
Auteur Kim Sharp vond in een Engelse encyclopedie de volgende verklaring: 'Magnetic therapy is the use of magnets to relieve pain in various areas of the body', en wijdde er een artikel aan. We geven het in de Engelse taal integraal weer.
Nikola Tesla: the World's Greatest Inventor
Nikola Tesla influenced the production of personal oscillators that vibrate in tune with 'the luminiferous ether', collectively called: Purple Plates. Interested in purchasing a plate? Simply visit our Shop.
Purple Plates for Purple Leprechauns
In Linda Goodman's book 'Star Signs' we can read a lot about the Purple Energy Plates. Based on an invention of Nikola Tesla there atomic structure have been altered and anodized with the color Violet.
Purple plates: the universal energy of vibrations
Ralph Bergstresser developed the Purple Plates and based his invention on the work and ideas of Nikola Tesla. Ralph started to pounder about 'the world of energies' after he saw how the son of a maharaja was cured by drinking water out of the Gang
Purple Positive Energy Plates
In 'Beyond ascension', published by Light Technology, Dr. Joshua Stone gives us his remarkable opinion about the results of the free energy that is released by the purple plates, an invention of Nikola Tesla and described by Linda Goodman in 'Star Signs'.
Study on Using Magnet to Treat Pain Surprises Skeptics
Door in het openbaar toe te geven dat je geloof hecht aan de werkzaamheden van magneettherapie begeeft men zich op gevaarlijk terrein. Dat wist Dr. Vallbona maar al té goed. Feit is: in elke wereld zijn er mensen die opbouwend werk verrichten, en sce
The Science of Magnets: an History Channel
Dit artikel over magneettherapie, geschreven in het Engels, geeft ons een kort overzicht van wat magnetisme is en hoe magneten werken.

Gezondheid


50 Hz Zenuw Stemvork (met extra gewicht)
De 50 Hz Stemvork kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het lichaam te helpen in het verzachten van de pijn waarbij een zenuw betrokken is. Ook kan het een positieve uitwerking hebben bij spierverrekkingen.
Angel Tuners - English version
Angel Tuners (Set of 3 Tuning forks)
Brain Tuning Fork - English version
Brain Tuning Fork (1 piece)
C & G Stemvorken
De C & G Stemvorken worden aan elke beginner aangeraden. Ze zijn gebaseerd op het Pythagorese Toonsysteem en op de theorie van de Harmonie der Sferen, ook gekend onder de naam 'de schaal van de natuurlijk-harmonische stemming'.
Cellulite Reduction Tuning Forks - English version
Cellulite Reduction Tuning Forks (Set of 2 Forks)
Circulation Fork - English version
Circulation Fork (1 piece)
EMF: Electromagnetic field
Our brains store iron and this iron is highly affected by electromagnetic fields (EMFs). Anyway, let's face it: sometimes were slow to recognize danger when it's not painfully obvious.
Energy Tuning Fork - English Version
Energy Tuning Fork (1 piece)
FAQ - Scalar Quantum Energy Pendant
Before or after buying a Scalar Quantum Energy Pendant you might have many questions. We've made a compilation of the most frequent ones . If you cannot find the answer you're looking for do not hesitate in contacting DIMschool vzw.
Fibonacci set - English version
Fibonacci set (Set og 8 Tuning Forks)
Harmonic Spectrum Tuning Forks - English version
Harmonic Spectrum Tuning Forks (Set of 8)
Human Organ Tuners - English version
Human Organ Tuning Forks (Set of 15)
Kabbalah Tree of Life - English version
Kabbalah Tree of Life (Set of 12 Tuning Forks)
Mineral Nutrients Tuners - English version
Mineral Nutrients Tuning Forks (Set of 11)
O3 Ozone Fork - English version
O3 Ozone Fork (1 piece)
Sacred Solfeggio - English version
Sacred Solfeggio (Set of 6, or complete set of 9)
Sharps Tuning Forks - English version
Sharps Tuning Forks (Set of 5)
The Barron Report about Scalar Energy: 'The energy of life'
Nikola Tesla's dream was to provide mankind with endless, pollution-free energy, for free. The amazing discovery of scalar electromagnetics is that we can tap and use the immense energy existing in the ocean of time.
Tuning Forks Intro - English version
DIMschool offers, apart of Tuning Fork Courses, a whole range of quality tuning forks at the best prices. Interested in becoming a Tuning Fork Distributor in the Benelux?

Graallegendes


'Het Laatste Avondmaal'
'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci is gewoonweg één van zijn vele meesterwerken. Alles draait rondom de persoon die rechts van Christus zit: is het een man of een vrouw? Is het Johannes, of Maria Magdalena?

Liefde & Romantiek


Ga je op reis? Vergeet jouw 'Ik hou van jou' niet, waarheen je ook gaat
Ga je op reis? Waarheen je ook gaat'€¦ in alle talen van de wereld wordt het zinnetje 'Ik hou van jou' vertaald. Je mag tegenkomen wie je wil, iedereen zal je verstaan omdat je de magische tekst die alle harten doet opengaan bij je draagt.
Love is the drug - door Karen de Vries
Ken je dat gevoel van verliefd worden? Het gaat gepaard met een 'boemboem'-gevoel en het is alsof de ganse wereld dan eventjes voor jou stilstaat. Een persoon, die je daarvoor misschien nooit eerder hebt gezien, kan veel indruk op jou kan maken.
Over Liefde
Liefde wordt in miljoenen boeken, liedjes, gedichten, kunstwerken, enzovoorts in alle mogelijke geuren en kleuren beschreven. Met andere woorden: het is een bewijs dat iedereen het beter denkt te weten, en het op zijn/haar manier naar buiten toe vertaalt.

Lifestyle & vrije tijd


ECO-Therapeutica 2013: een geweldige fotoreportage 10/10
Aan ECO-Therapeutica-2013 namen meer dan 130 exposanten deel, waarvan hierna een uitgebreid fotografisch verslag 'à la Spiritualia'.

Magie & Kabbala


Mineralogie


Mineralenlijst
Een mineraal is een chemische verbinding, of element met een kristalstructuur, die als vaste stof in de vrije natuur voorkomt en gevormd is door geologische processen.

Muziek


Stimulate Your Brain with Classical Music
Ever wondered why music is so important in our lives? Especially classical music. In older days, people learned a lot from Mother Nature. Read how and why ...
Weer een andere Gurdjieff ...
Dit is een artikel van Mischa Andriessen over de cd van de Duitse celliste Anja Lechner en de Griekse pianist Vassilis Tsabropoulos. Hoofdmoot van deze cd vormen negen stukken van de Armeense filosoof Georges Ivanovitch Gurdjieff.

Natuur & tuinieren


Hebben planten emoties ?
De nu 84-jarige Cleve Backster is één van de eerste wetenschappers die zich ooit bezighield met de bestudering van de emotionaliteit van planten. We geven een kort overzicht van zijn persoonlijke bevindingen.

Paranormale vermogens


Fifteen Reasons Why You Should Learn Astral Projection - by Abhishek Agarwal
About Astral Projection: why you should learn to project yourself into the astral world? You don't know yet? Well, this article gives you 15 possible reasons. Try to pick one out ...
Spiritisme: Bestaat er zoiets als een Geestenwereld?
Zeer veel mensen geloven in een wereld waarin geesten verblijven en spiritisme werd lange tijd door mediums beoefend teneinde het bewijs te leveren dat er wel degelijk 'leven' in 'gene zijde' bestaat.
The 3 Most Important Keys To Unlock The Astral Doorway - by Abhishek Agarwal
There are hundreds of methods which tell you that everybody can leave his body - after lots of practice, of course. But the same goes up with learning playing the piano, for example. This text about Astral Projection will give you the basics.

Parapsychologie


Bijna dood ervaringen (BDE) - door Julien Hendrickx 10/10
Zijn BDE's, 'bijna dood ervaringen' werkelijke ervaringen, of het product van onze geest? Een alcoholieker die aan delirium tremens lijdt en spinnen, schorpioenen, slangen, et cetera 'ziet' zijn die beelden echt, of illusies, eigen aan de ontwenning?

Psychologie


Religie


Over Geloof en (het bestaan van een) God in het jaar 2012
Geloof jij in het bestaan van een God? En, hoe kom je bij dat geloof? Ooit in Sinterklaas gelooft? Hoe kwam je daarbij? Hopelijk brengt 2012 een verandering in jouw geconditioneerde geloofsovertuigingen. Wie weet!?

Spiritualiteit


Over harsen en gommen ter bereiding van wierook
Korrelwierook wordt in 97% van alle gevallen vervaardigd uit gommen en harsen.
Religie, spiritualiteit en wetenschap: de vierde revolutie
Kris Verburgh geeft ons een kijk op het denken van neurowetenschapper Gerald Edelman die ons op zijn manier een definitie geeft van zowel bewustzijn als zelfbewustijn en dat in relatie tot een god, die ontbreekt.
Sending Faxes to God Inc. - by John L. Payne
About Self-Knowledge: what's it like to die suddenly and be able to review your life, afterwards? And, what if you receive a second chance and are asked to return to Earth? Any idea? ... By the way: would you go back?

Stress, Burn-out & Vermoeidheid


Tarot


The lies I told as a psychic
I thought it would be an easy part-time gig. But faking out strangers was much trickier than I ever predicted ...

Voeding


E-nummers: goed weten wat je eet
Ons inziens is het belangrijk te weten wat we precies in onze mond steken, want het lichaam moet het opnemen, verwerken, en uitscheiden. Soms overbelasten we dat lichaam. Daarom is het goed voorafgaand te weten met welke dingen. Opmaak: www.goedgeweten.be

Waarzeggerij


I Tjing: een handleiding
De I Tjing is meer dan zomaar een waarzegboek. Ook Jung werkte er mee. In dit korte artikel leggen we op een praktische manier uit hoe je het Boek der Veranderingen kan gebruiken als gids en raadgever voor al jouw vragen.

Wijsheden & Uitspraken


Simpel verhaal, diepgaande boodschap
Zelfs op zijn weg naar Zelfkennis vergeet de mens soms de ware zin van het leven. In plaats van het leven ten volle te be-leven, staart hij zich blind op uiterlijkheden die uiteindelijk maar van tijdelijke, en dus van voorbijgaande aard zijn.

Zelfgroei


Bestaat Geluk?
Wie streeft er niet naar Geluk? Elke mens wil toch op zijn/haar manier gelukkig zijn. Waarom bereiken mensen zelden of nooit die ervaring? Toch niet permanent. In deze korte tekst gaan we er iets dieper op in. Ga je mee? Zo diep? ...
De Magie van Energie
Deze tekst verscheen in het magazine Thuis (regio Bonheiden) in maart 2012 De tekst werd geschreven door Hilde Vanderhulst en Véronique Verheyen.
Mediteren
Je mag eeuwen mediteren op de manieren die men je aanpraat en toch datgene niet bereiken naar waar je innerlijk naar verlangt. Feit is: in een wereld, die bestaat uit onwetende mensen, is en blijven Eénogen koning. Maar, wat is meditatie precies?
Over Aandacht, Bewustzijn en Aanwezigheid 6/10
Door de aandacht te disciplineren is een mens in staat om zichzelf in het hier-en-nu-moment te plaatsen. Maar... is dit een gemakkelijke, of een moeilijke taak? En, welk advies geeft Gurdjieff ons?

Zelfkennis


De Innerlijke Mens: Een introductie
Religie heeft voor vele mensen totaal andere betekenissen. Ware religie betekent één worden met een groter geheel. 'Religie' komt van het Latijnse 'religare' en betekent 'verbinden'. Eén worden, is verbinden.
Enneagramleer
Het enneagram werd in onze gewesten door G.I. Gurdjieff geïntroduceerd. Vooraleer de Enneagram Persoonlijkheidstest aan te gaan, is het wel interessant om eerst deze tekst te lezen.
Te betalen
Hoe uitgroeien tot een hoger niveau van mens-zijn? 10/10
De mens is niet één: hij is een veelheid. Ooit gehoord van de uitdrukking: "Vooraleer een mens kan geboren worden, moet hij eerst sterven?". Enig idee wat dit betekent, daarbij wetende, dat het niets te maken heeft met de fysieke dood?
Leermeesters
Waarom heeft een mens een leermeester nodig en wat kan hij voor jou betekenen?
Zelfkennis: De 'Wie Ben Ik?'-vraagstelling
Gurdjieff: "De mens die zichzelf kent, hoeft natuurlijk niet aan Zelfkennis te doen. Dat zou zuivere tijdverspilling zijn. Daarom verspillen vele mensen hun tijd met andere dingen; dingen, waarvan ze denken dat die veel belangrijker zijn."
Zelfkennis: Over 'ZIJN'
Weinigen onder ons weten wat het woordje 'Zijn' inhoudt. Velen verwarren 'zijn' met 'bestaan', het tegenovergestelde van 'niet-bestaan'. 'Zijn' kan men slechts benaderen via de weg van Zelfkennis. Gurdjieff en Maharaj komen ons hier ter hulp.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2017 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht